HUSSON UNIVERSITY

 • husson-studlife-facilities-ariel2012.jpg
 • husson-studlife-facilities-ddc.jpg
 • boucher field.jpg
 • webber pool.jpg
 • snowboard.jpg
 • downtown bangor.jpg
 • bangor city.jpg

VARFÖR HUSSON UNIVERSITY?

 • Studenter från hela världen ger dig ett multikulturellt perspektiv
 • Toppmoderna faciliteter, så som en produktionsstudio, nybyggd teaterscen, och praktiska undervisningssalar inom nursing och occupational therapy.
 • Kombination av teori och praktik i utbildningen
 • Små klasser och engagerade lärare
 • Tillgång till fantastiska naturområden och utomhusaktiviteter, och utsökta trafikförbindelser till Boston och New York

 

Boka studierådgivning »
 

HUSSON UNIVERSITY

Husson University ligger i staden Bangor, i nordöstra delstaten Maine. Skolan bildades 1898 och är idag känt för sitt vackra campus och interaktiva undervisningsmetoder.

Skolan har över 50 olika studentorganisationer, allt från dans eller yoga till internationella student föreningen och diverse sport klubbar. På Campus kan du studera på en av de stora gräsplättarna, äta i den otroligt fina skolmatsalen, eller heja på ett av skollagen på närliggande arenor. 

BANGOR

I Bangor finns massor av historiska sevärdheter, gallerier, och mysiga restauranger för dig som vill uppleva det fartfyllda Amerikanska collegelivet in en historisk miljö. Här bor författaren Stephen King!

 

Program och kurser

KANDIDAT OCH MAGISTERPROGRAM

Husson University erbjuder 4-åriga utbildningar och du kan välja mellan 51 olika program. Husson har också nyligen infört ett påbyggnadsår och du kan således avlägga en kandidatexamen och magisterexamen på 5 år i en mängd olika akademiska program.

ASSOCIATE DEGREE

För dig som letar kortare utbildningar erbjuds ”Associate Degree” program, vilket motsvarar en 2-årig högskoleutbildning. Du kan välja en bred 2-årig utbildning och på så sätt transferera till ett kandidatprogram eller en annan skola som erbjuder kandidatexamen.

Husson University äger New England School of Communication som ligger i en enskild byggnad på campusområdet. Här kan du som är intresserad av allt från journalistik till medieproduktion jobba och studera i riktiga musik eller TV studios belägna på skolan. 

För en komplett lista av utbildningar och kurser, klicka här.

 Följande är några av de akademiska inriktningarna på Husson University:

College of Business

Accounting, Business Management, Tourism and Hospitality Management, Legal Studies

New England School of Communications

Audio Engineering, Video production, Live Sound Technology, Journalism, Marketing Communications, Radio Broadcasting, Entertainment Production

College of Health and Education

Education, Physical Theraphy, Occupational Theraphy, Nursing

School of Science and Humanities

Biology, Chemistry, English, Environmental Science, Liberal Studies, Psychology

Boende

 • husson living learning.jpg Edward O. and Mary Ellen Darling Living and Learning Center
 • bell hall.jpg Bell Hall
 • Hart Hall.jpg Hart Hall
 • husson-reslife-CarlisleHallroom.jpg Rum i Carlisle Hall

Husson University erbjuder ”on-campus” bostäder för dig som vill uppleva den riktiga collegeandan som USA är känt för. Du kan välja mellan fyra studentbyggnaderna som ligger mitt på Campus. Dessa bostäder erbjuder en ren och säker levnadsmiljö, och en rad underhållande aktiviteter är anordnade inom varje byggnad för att integrera studenter.

De äldsta byggnaderna Hart Hall, Carlisle Hall, och Bell Hall består av traditionella studentkorridorer med dubbelrum, och nya Edward O. and Mary Ellen Darling Living and Learning Center erbjuder studentlägenheter för fyra studenter per bostad, med tillgång till kök och vardagsrum i varje enhet. Vad du än väljer kommer du uppleva ett riktigt amerikanskt campusliv, med tillträde till caféer, matsal, gym, pool, och andra förmåner.


Boka studierådgivning »

Stipendier och kostnader

Den beräknade årskostnaden är följande:

Tuition & Fees: $17,000
Room & Board: $9,500
Total:* $26,500
Stipendium:**  upp till$7,000

* Med reservation för ev. fel och ändringar.
** Detta stipendium tilldelas av skolan och är anpassat för varje enskild student och kan variera beroende på betyg och prov resultat. Kan förnyas varje år om du bibehåller ett snittbetyg av 2.5 och visar gott uppförande. 

 

Studiemedel 

Terminsstudier och alla längre utbildningar på Husson University är berättigade till studiemedel från CSN. Från 1 juli 2015 får du lån och bidrag på 12 172 kr per fyraveckorsperiod. Du kan dessutom ta ett extra lån till undervisningsavgifter som du själv kan fördela under din studietid och som betalas ut terminsvis. Maxbeloppet för merkostnadslånet är 2912 kr / vecka och 349 440 kr för din totala studietid. Du kan även låna för flyg och försäkring varje termin.

För mer information om CSN studiemedel för utomlands, klicka här

Ansök

För att ansöka till Husson University måste du fylla i ett ansökningsformulär - kontakta Bluechip för rätt formulär/länk.

Du ska också skicka in följande dokument till Bluechip – Study USA, Västmannagatan 1, 111 24 Stockholm.

 • Slutbetyg från gymnasiet eller ditt senaste terminsbetyg på både svenska och engelska.
 • Passkopia
 • Intyg om studiefinansiering från CSN. Ladda ner ansökan om intyg här.
 • TOEFL IBT 79

För ansökan till Bluechips certifikat program på Husson University, läs mer här!

Sista ansökningsdag:

Hösten 2019: 15 april, 2019
Våren 2019: 1 oktober, 2018

Kontakta Bluechip- Study USA idag du har några frågor kring att studera på Husson University eller vill veta mer om hur just du kan studera i USA!

Terminstider:

Husson University har ett två-terminssystem, vilket innebär att du kan börja på skolan i augusti eller januari.

Klicka här för exakta terminstider på Husson University.


Boka studierådgivning »