VÄLJA SKOLA

Your browser does not support SVG
Klicka i kartan

Studera i USA - The Land of Opportunities

The United States of America är landet i väst som sägs vara möjligheternas land, och vi håller med! Hit söker sig människor från hela världen för att förverkliga sina drömmar.
Nu är det din tur!


Hur väljer jag skola?

Då college och universitet i USA är uppbyggda på samma sätt är sannolikheten väldigt stor att du hittar en rad skolor som erbjuder den utbildning eller de kurser du är intresserad av. Därför tror vi mer på att först välja region eller delstat som passar dig personligen, där du har tillgång till de nöjen och aktiviteter som intresserar dig utanför studierna, för att sedan enklare kunna välja rätt skola. Så först kommer vi hjälpa dig att navigera mellan de olika regionerna i USA så du får en korrekt bild av hur ofantligt stort landet är och hur det skiljer sig markant att åka till Nordöstra eller sydvästra delarna av landet.

För att gå vidare vill vi därför att du reflekterar lite och ställer dig själv följande frågor:

  • Vad gör mig glad?
  • Vilken typ av omgivning trivs jag i? (storstadspuls, närhet till skog/vatten, tillgång till skidåkning, mountainbiking i bergen etc.)
  • Vilken är min favorit årstid? (Kommer jag sakna höst/vinter/vår om jag åker till ett tropiskt ställe?)
  • Vilken typ av människor vill jag vara bland?

 Angående den akademiska biten vill vi att du frågar dig själv följande:

  • Har denna skola det program/kurser jag vill läsa?
  • Vill jag vara en i mängden och inte synas så mycket, eller vill jag ha en nära relation till både lärare och elever? (storlek på klasser och skola)

För oss är det oerhört viktigt att du förstår vad de olika regionerna har att erbjuda, och hur vi på Bluechip- Study USA hjälper dig att skräddarsy din utbildning och upplevelse i USA då vi kan matcha din personlighet, akademiska intressen samt hobbys med rätt region och skola. Därför har vi ansträngt oss för att försöka beskriva de olika regionerna och vem de passar in på så att du kan identifiera dig själv lite bättre.

Här kan du läsa mer om de fyra regionerna i USA och de skolor vi noggrant valt ut som samarbetspartners. 

                                                                         VÄLKOMMEN TILL BLUECHIP- STUDY USA!

West USA »

Sol, bad, och kändisar i Hollywood, visst låter det lockande?

När USAs västkust är omnämnd är solstränder och kändistäta städer kanske det första man tänker på. Men, från Seattle i norra Washington State och Mount Hood Vulkanen i Portland, Oregon, till vilda västern och Grand Canyon i Arizona, så bjuder västra USA på ofantligt vackra och varierande miljöer och aktiviteter.

För dig som gillar varmt klimat, arkitektur, friluftsaktiviteter, mäktig natur, shopping, skidåkning, och bilsemester är västra USA ett paradis.

Här har Bluechip -Study USA omsorgsfullt valt ut skolor som är lysande för dig!


Midwest USA »

Från den ståtliga staden Chicago i Illinois, till Minnesota, staten i norr med 10,000 sjöar, bjuder mellanvästern i USA på en fantastiskt varierande miljö och upplevelse.

För dig som gillar vattensporter, jakt, och vilda äventyr är staterna runt The Great Lakes ett sant paradis. Samtidigt erbjuder storstäderna Indianapolis, Detroit, Cleveland, och Minneapolis på stora sportevenemang och ett utbud av Museum, teater, och historiska platser.

I midwest har vi noggrant valt ut ackrediterade college och universitet som är både framstående och förmånliga!


South USA »

Södra USA är kanske mest känt för sin gästvänlighet och varma klimat, men på denna yta som sträcker sig från Floridas sydligaste öar till Texas nordöstra gräns kommer du uppleva sagolika sandstränder, kolossala världsstäder, prärier, och grandiosa bergskedjor. 

Att bo och studera i södra USA passar dig som älskar varmt och soligt klimat och att möta människor från alla världens hörn. Många Svenskar som reser hit blir fascinerade av lugnet, samt det enorma matutbud som varierar mycket från stat till stat.

Vi på Bluechip-Study USA förstår att södra delen är ett populärt och åtråvärt resmål, därför har vi omsorgsfullt valt ut förmånliga college i en rad storartade städer, som passar just dig!


Northeast USA »

Den nordöstra delen av USA är vanligtvis mest känt för städer som Washington DC, New York, och Boston, men staterna här erbjuder ett varierande landskap och klimat, samt ett massivt utbud av aktiviteter, skolor, och äventyr.

’The North East’ består av 9 stater och tillsammans uppgör de landets mest ekonomiskt utvecklade, tätbefolkade, och mångkulturella region. Här kan du besöka Niagara fallen i norra New York, eller paddla kajak utmed kusten i Connecticut. På en resa genom östkusten kommer du uppleva både jordbruk, unikt naturlandskap, skidbackar, och kasinon.

Från Maine till Pennsylvania, här har vi besökt och valt ut några av östkustens bästa universitet!