Midwest USA

Your browser does not support SVG
Klicka i kartan

Upptäck svensk historia, fartfyllda städer och fantastisk natur


I Midwest har du tillgång till både stadsliv och stora naturområden. Du kan utöva utomhusaktiviteter så som camping, bergsklättring och vattensporter, eller utforska de stora metropolerna Chicago, Minneapolis, Detroit och St. Louis som bjuder på spännande upplevelser för varje smak; historiska sevärdheter, shopping, otroligt matutbud, storslagna museer, konserter och utmärkta möjligheter till praktik.

Midwest passar dig som inte har något emot att bo in en lite lugnare, mindre stad med extremt vänlig lokalbefolkning, men samtidigt ha nära till storstadsnöjen om så önskas. Du är van vid och uppskattar de fyra årstiderna, då vädret är likvärt med Sverige.

I Midwest finns något för alla hobbys och intressen!

 

Michigan

Längst i norr ligger de stora sjöarna Lake Erie, Lake Michigan, Lake Huron och Lake Superior vilket resulterat i att staterna här är omringade av floder. Michigan är den enda delstaten som är omringad av samtliga sjöar och i både Michigan och Wisconsin är det vanligt att studenter deltar i fritidsaktiviteter så som vattenskidåkning, klättring, vandring, ridning och camping. Det öppna men varierande landskapet är också perfekt för dig som är konstnärlig och gillar att skildra och avbilda naturlandskap. Historiskt sett var University of Michigan det första universitet som bildades i USA och idag finns åtskilliga historiska och väl ansedda universitet i staten.

Illinois och Wisconsin

Den största staden i Midwest är den pulserande metropolen Chicago. Med sina 3 miljoner invånare i centrala staden och nästan 9.5 miljoner människor totalt är Chicago landets tredje största stad. Då det kan bli lite blåsigt kallas staden ofta för ”The Windy City” men i överlag är klimatet väldigt härligt och varierande.

I gränsande Wisconsin har studenter tillgång till framstående akademiska utbildningar tillsammans med ett komplett utbud av aktiviteter att välja mellan. Delstaten är landets ledande producent av mjölkprodukter (framför allt ost) och är således känt som ”America’s Dairyland.” Wisconsin har en rik kulturell historia och än idag präglas staten av sin etniska mångfald.

Minnesota

I slutet på 1800-talet emigrerade nästan 1 miljon svenskar till USA. Med bred kunskap inom järnvägsbygge och hantverk bosatte sig de flesta Svenskarna i Norra USA, framför allt i Minnesota där det idag finns över 9 miljoner ”Minnesotans” med svenskt ursprung! Till följd av denna invandring är invånarna kända för sin skandinaviska dialekt och bli inte förvånad om du springer på skandinaviska mataffärer eller festivaler. I någon av städerna Minneapolis eller St. Paul som ofta kallas ”The Twin Cities” har du tillgång till ett fartfyllt nattliv och en rad olika aktiviteter.

Ohio

Ohios sydöstra del ingår i Appalacherna medan den västra delen präglas av extremt öppna slätter fyllda av majsfält och jordbruk. Staden Dayton är centrum för högteknologisk utveckling inom flyg och rymdteknik vilket inte är förvånansvärt då bröderna Wright, uppfinnarna av flygmaskinen, kommer från denna stad.

Ett besök på National Museum of the United States Air force eller the Rock and Roll Hall of Fame kan varmt rekommenderas när du behöver ta en paus från studierna på Wilmington College.

 

Alla skolor i Midwest USA

 

NORTH PARK UNIVERSITY

På North Park University kommer du studera och bo i hjärtat av metropolen Chicago. Då skolan grunda… Läs mer »
 

WILMINGTON COLLEGE

På Wilmington College kommer du uppleva den sanna collegeandan i en charmig miljö med närhet till t… Läs mer »
 

SAINT JOHN'S UNIVERSITY

På SJU har du som är akademiskt framstående möjlighet att få unikt stipendium! Studenter: 3,8… Läs mer »