Northeast USA

Your browser does not support SVG
Klicka i kartan

Så mycket mer än New York City... 


 ’The Northeast’ består av 9 stater: Maine, Vermont, New Hampshire, Massachusetts, Rhode Island, Connecticut, New York, New Jersey och Pennsylvania. Tillsammans uppgör de landets mest ekonomiskt utvecklade, tätbefolkade och mångkulturella region. 

Geografiskt sett är det markant skillnad mellan staterna, från höga berg och fantastiskt landskap i New Hampshire till det mer låglänta Connecticut och Massachusetts. Från historiska små fiskestäder utmed den nordöstra kusten till enorma och fartfyllda städer som New York och Boston, här kan du besöka Niagara fallen i norra New York eller paddla kajak utmed kusten i Connecticut. För dig som är intresserad av politik och samhällsutveckling är Washington DC ett måste att besöka, medan chokladbesatta kan delta i en organiserad rundtur på Hershey's chokladfabrik i Pennsylvania.

På en resa genom östkusten kommer du uppleva jordbruk, storstäder, unikt varierande naturlandskap, skidbackar, stränder och kasinon.

New England

De stater som ligger i anslutning till och norr om Massachusetts kallas New England och här upprättades några av de första Brittiska bosättningarna på 1600-talet. Det var i New England som den industriella revolutionen började i USA. Historiskt sett ansågs New England att ligga i framkant för utvecklingen av amerikansk litteratur och utbildning och anses än idag vara ett av de mest intellektuella områden i landet med många kända universitet som Harvard och Yale.

Här kan du bo mitt i den stora studentstaden Boston, som många svenskar påstår likna Stockholms stad, eller på University of Bridgeport som ligger utmed den vackra kusten i Connecticut.

Maine och New Hampshire

Maine och New Hampshire tillhör New England men förtjänar verkligen att utmärkas och beskrivas separat. I dessa delstater hittar du några av USA:s bästa skidorter och absolut vackraste höstlandskap. Enorma bergskedjor reser sig över staterna och hundratusentals turister reser hit varje år för att delta i olika rekreationsaktiviteter eller enbart för att beskåda det vackra landskapet då löven byter färg.

I Maine kan du studera på framstående Husson University, beläget i en charmig miljö bland små butiker och konstgallerier och i New Hampshire kan du erfara en enorm idrottsanda och aktivt campusliv på Plymouth State University.

New York och New Jersey

Det är många svenskars dröm att få uppleva New City och som student i nordöstra USA kommer denna dröm att gå i uppfyllelse. Här erbjuder vi studier på Utica College i centrala delstaten New York eller så kan du som vill studera och bo mitt i storstadspulsen välja bland alternativ i New Jersey eller nära Manhattan!

I delstaten New York kan du besöka Niagara Fallen, åka över till Kanada, eller besöka alla oändliga sevärdheter runt Long Island, New Jersey och självklart fartfyllda Manhattan.  

Pennsylvania

Pennsylvania, med stora städer som Philadelphia och Pittsburgh, är en av USA:s mest historiska delstater och de första kolonisterna i Pennsylvania var svenskar. 

Philadelphia, eller "Philly" som staten kallas, är känt för sin konst och kultur och Cheese-steak sandwich och mjuka kringlor är symboliska för Philadelphias kök. Philadelphia är en av landets största universitetsstäder med över 80 högskolor och universitet i området. Delstaten har också stora profiler och lag inom både den professionella idrotten och collegeidrotten, som Pittsburgh Panthers och Philadelphia Flyers.  

 

Alla skolor i Northeast USA

 

PLYMOUTH STATE UNIVERSITY

På Plymouth State University kommer du uppleva ett extremt fartfyllt och aktivt studentliv samtidig… Läs mer »
 

BUNKER HILL COMMUNITY COLLEGE

Location, Location, Location! Här kommer du studera ett stenkast från centrala Boston tillsammans m… Läs mer »
 

FISHER COLLEGE

Location, location, location! Här kommer du bo och studera mitt i centrala Boston tillsammans med t… Läs mer »
 

MONROE COLLEGE

Monroe College i New Rochelle har allt du letar efter! Här kommer du att bo och studera i en pitto… Läs mer »
 

LONG ISLAND UNIVERSITY

På LIU kan du studera i Brooklyn eller på Long Island. Välj bland 500 framstående utbildningar på e… Läs mer »