SANTA MONICA COLLEGE

 • rodeo_drive___beverly_hills-1920x1080.jpg
 • Smcboardwalkandhss.jpg
 • international.jpg
 • cover banner.jpg
 • cheerleader.jpg

VARFÖR SANTA MONICA COLLEGE?

 • Nationellt erkänt community college
 • Förmånliga utbildningar, CSN täcker undervisningsavgift och levnadskostnader!
 • Medelhavsliknande klimat gör att det är soligt och varmt året runt.
 • Den unika miljön gör att du kan surfa, bergsvandra, och åka skidor – allt på en och samma helg!
 • Över 3,000 internationella studenter!
 • Närhet till Los Angeles, Malibu, och självklart den berömda Santa Monica Pier!

 

Boka studierådgivning »
 

SANTA MONICA COLLEGE

I västra Los Angeles ligger Santa Monica, känt för sina enormt långa och vackra stränder. Här kan du påbörja dina studier på Santa Monica College, en av de bästa och mest prisvärda skolorna i Kalifornien.  Campusområdet är enormt och omfattar sportanläggningar, parker, restauranger, skolbyggnader, pooler, gym, laboratorium, teater, datasalar, och andra studentfaciliteter. Vill du prova på att ta del av den kända amerikanska ”college andan” finns här ett 70-tal studentorganisationer att engagera sig i.

STUDENTLIV

Santa Monica College passar dig som gillar varmt klimat och närhet till pulserande storstadsliv. Los Angeles har en befolkning på nästan 4 miljoner invånare, och är efter New York City den näst största staden i USA. Som student i Santa Monica har du möjlighet att utforska Hollywood och Beverly Hills, besöka nöjesparkerna Disneyland och Six Flags Magic Mountain, eller åka utmed kusten och besöka Santa Monica Pier och Malibu, Venice, och Laguna Beach.

 

Program och kurser

På Santa Monica College kan du läsa en tvåårig associate's degree, eller läsa de två första åren av din fyraåriga kandidatexamen, förutsatt att man läser 15 credits (5 kurser) per termin.

Efter två år på SMC kan du alltså göra en så kallad "transfer" för att avsluta din kandidatexamen vid ett universitet. SMC har transferavtal med flera välkända universitet, så som UCLA, samt de statliga universiteten i Kalifornien.

Sammanlagt kan du välja mellan 80 akademiska inriktningar, och populära program är Art, Athletics, Business, Communications, Computer Science, Economics, Fashion Design, Film & Media Studies, Music, Political Science, Psychology, och Theatre.

Nyfiken? Klicka här för alla program och kurser som erbjuds på Santa Monica College.

Boende

 • waterfall.jpg

Som de flesta Community Colleges i USA erbjuds inget boende på campus, men personalen på internationella kontoret hjälper till och informerar om hur studenter hittar lägenheter i närheten av campus. Vanligtvis delar studenter lägenhet i anslutning till skolan, men då det kan ta tid att hitta boende rekommenderar det internationella kontoret att du tar kontakt med dem redan en månad innan ankomst. Oftast bor nya studenter på hotell de första dagarna.

Det finns även ett värdfamiljprogram där du kan ansöka om att få bo i ett möblerat rum hos en Amerikansk familj, vilket är ett ypperligt tillfälle att få ta del av Amerikanska seder och kultur.


Boka studierådgivning »

Stipendier och kostnader

Den beräknade årskostnaden på Santa Monica College är följande:

 

 

Tuition & Fees (12cr):

 $8,880

Room & Board:*

 $11,975

Total Årsavgift:**

 $20,855

 * Kostnad fastställs vid val av boende
**Med reservation för ev. fel och ändringar.

Observera: För att bli antagen till Santa Monica College krävs ett intyg om studiefinansiering som motsvarar $28,000. Studiemedlet från CSN motsvarar inte hela beloppet och därför behövs ytterligare $ 5,000 (45000kr) styrkas via bankbrev/sponsorbrev.

SMC har en obligatorisk seminarevecka som hålls upp till en månad innan terminen börjar. Således bör du räkna med extra pengar för uppehälle för denna månad.

 

Studiemedel 

Alla längre utbildningar på Santa Monica College är berättigade till studiemedel från CSN. Du får lån och bidrag på 13 224 kr per fyraveckorsperiod. Du kan dessutom ta ett extra lån till undervisningsavgifter som du själv kan fördela under din studietid och som betalas ut terminsvis. Maxbeloppet för merkostnadslånet är 3027 kr / vecka och 363 224 kr för din totala studietid. Du kan även låna för flyg och försäkring varje termin.

För mer information om CSN studiemedel för utomlands, klicka här

Ansök

För att ansöka till Santa Monica College måste du fylla i ett ansökningsformulär - kontakta Bluechip för rätt länk.

Du ska också skicka in följande dokument till Bluechip – Study USA

 • Slutbetyg från gymnasiet eller ditt senaste terminsbetyg på både svenska och engelska
 • Beslut om studiefinansiering från CSN. Kontakta oss för utförlig information.
 • Bank brev eller sponsor brev som styrker ca 45 000 kr.
 • Engelska krav: G/E i Engelska A/B eller 5/6 alternativt TOEFL IBT 45
 • Passkopia
 • $75 Ansökningsavgift (betalas med kort direkt till skolan)
 • Bluechips ansökningsregler och ansökningsavgift

Sista ansökningsdag:

Våren 2021: 1 oktober, 2020
Hösten 2021: 1 april, 2021

SMC har en lång ansökningsprocess. Du kommer inte bli antagen förrän du blivit beviljad studiemedel från CSN. Således bör du ansöka i god tid.

Kontakta Bluechip- Study USA idag du har några frågor kring att studera på Santa Monica College eller vill veta mer om hur just du kan studera i USA!

Terminstider:

Santa Monica College har ett två-terminssystem, vilket innebär att du kan börja på Santa Monica College i augusti eller januari.

Klicka här för exakta terminstider på Santa Monica College.


Boka studierådgivning »