West USA

Your browser does not support SVG
Klicka i kartan

Västkusten - upplevelser för alla smaker


 Då den västra regionen med sina 11 delstater breder ut sig över en tredjedel av USA finns här en ofantlig variation av landskap, miljöer, klimat och människor. Från storstaden Seattle i norra Washington State och Mount Hood Vulkanen i Portland, Oregon, till vilda västern och Grand Canyon i Arizona så bjuder västra USA på fantastiskt vackra och omväxlande miljöer och aktiviteter.

Här talar studenter om weekendresor till Las Vegas, vandring i fantastiska Yellowstone National Park och bilresor utmed kusten. Självklart lockar Los Angeles och San Francisco studenter från hela världen, men vi på Bluechip -Study USA har valt ut en rad förmånliga och eminenta college runtom hela regionen.

 

 

Kalifornien

Kalifornien är med sina 37 miljoner invånare den folkrikaste delstaten i landet. Till ytan är delstaten lika stor som Sverige men har alltså fyra gånger så många invånare. Kalifornien har det mest varierande landskapet i hela USA med ökenområden, utbredda skogar, naturreservat, fantastiska stränder samt höga berg och djupa dalar.
I Los Angeles kan du strosa runt i Hollywood, Beverly Hills och kända trakter som Malibu, Santa Monica och Long Beach. Ett besök till Las Vegas med sina neonbyggnader och kasinon är ett måste. Om du studerar i San Mateo eller Los Altos Hills som ligger i San Fransisco Bay Area får du uppleva Silicon Valley – USA’s centrum för dator och elektronikindustri. Helgerna kan bestå av ett besök på Alcatraz, eller på en vingård i Sonoma.

Hawaii

Den fantastiskt vackra ögruppen Hawaii hör till den västra delen av USA. Hawaii blev en officiell delstat år 1959 och består av ett antal öar i Stilla Havet, sydväst om USA. Med sitt tropiska klimat, naturliga skönhet och aktiva vulkaner är ögruppen ett populärt turistmål.  Som student erbjuder Universiteten ett urval av utbildningar och här kan du kombinera studier med surfande och geologisk forskning. Hawaii har över en miljon invånare bosatta på de olika öarna och delstaten har både nordamerikanska och asiatiska influenser blandat med en färgstark lokal kultur.  

Colorado

I östra delen av denna region, på gränsen till midwest, ligger Colorado med sina mäktiga bergskedjor och guldgrävarhistoria. Huvudstaden Denver har smeknamnet ”The Mile High City” då staden befinner sig exakt en engelsk mil (1609,3 m) över havet och erbjuder allt från sportevenemang till skidåkning.

Mitt i delstaten ligger Grand Junction som fått sitt namn på grund av tillgängligheten till hela sju gränsande stater: Wyoming, Nebraska, Kansas, Oklahoma, New Mexico, Arizona och Utah. 

 

Alla skolor i West USA

 

CALIFORNIA STATE UNIVERSITY - SAN BERNARDINO

Fantastisk miljö, varmt väder,  riktigt amerikanskt collegeliv, och erkända utbildningar. Vad mer k… Läs mer »
 

SANTA ROSA JUNIOR COLLEGE

På SRJC kan läsa unika program inom bland annat dans, teater, digital design och Fashion. Eller var… Läs mer »
 

COLLEGE OF THE CANYONS

Spendera en termin till två år nära LA och läs en utbildning inom allt från Art till Web Design. På… Läs mer »
 

SANTA BARBARA CITY COLLEGE

Santa Barbara City College (SBCC) är ett av de mest populära studiealternativen bland svenska stude… Läs mer »
 

CSU BAKERSFIELD

På California State University Bakersfield kan du välja bland 50 utbildningar inom bland annat Busi… Läs mer »
 

SANTA MONICA COLLEGE

Santa Monica College är ett av de mest populära studiealternativen bland svenska studenter, beläget… Läs mer »
 

FOOTHILL COLLEGE & DE ANZA COLLEGE

Storstadsliv, varmt väder, och erkända utbildningar i IT-världens Mecka Silicon Valley. Vad mer k… Läs mer »
 

GLENDALE COMMUNITY COLLEGE

Glendale Community College erbjuder en rad unika utbildningar till förmånligt pris. Här kan du stud… Läs mer »