SANTA ROSA JUNIOR COLLEGE

 • SRJC mahoneylibrary.jpg
 • SRJC Grads.jpg
 • SRJC 1.JPG
 • SRJC 2.JPG

VARFÖR SANTA ROSA JUNIOR COLLEGE?

 • Unika yrkesinriktade utbildningar så som Gaming, Theatre Arts, Fashion Merchandising, eller Culinary Arts
 • Läget! Här får du uppleva livet 1h norr om San Fransisco och kan besöka Golden Gate Bridge, Alcatraz, och ta en tur på de kända spårvagnarna!
 • Tillgång till praktik i Silicon Valley, IT-industrins Mecka! Här finns över 6,000 IT företag som Apple, Facebook, Pixar, NASA, och Google.
 • Enormt vackert område med närhet till Bodega Bay, San Francisco och Sacramento samt Yosemite National Park.

 

 

Boka studierådgivning »
 

SANTA ROSA JUNIOR COLLEGE

Santa Rosa Junior College grundades 1918 och är det tionde äldsta av Kaliforniens 109 offentligt finansierade tvååriga högskolor. SRJC erbjuder utmärkta så kallade transfer-programs för studenter som vill läsa de två första åren av ett kandidatprogram och sedan planerar att transferera till fyraåriga högskolor och universitet. Här kan du även välja bland över 175 certifikat- och Kvalificerade Yrkesutbildningar.

SRJC ligger i Sonoma County i Kalifornien, ett distrikt som är erkänt för exklusiva restauranger, smakfulla viner och en innovativ matkultur. Skolans Culinary Arts program har således ett enastående rykte både lokalt och i hela delstaten. Skolan är också säte för den berömda Summer Repertory Theater som har lockat studenter och yrkesverksamma i alla åldrar från hela landet sedan starten 1971. Många av de 6000 studenter som har deltagit i SRT har fått anställning på stora universitet och arbetat som yrkesverksamma inom TV- och filmindustrin i USA.

 

Program och kurser

Som Community College erbjuder skolan 2-åriga utbildningar och certifikat program. Du kan välja mellan att slutföra vad som kan jämföras med en kvalificerad yrkesutbildning eller läsa de två första åren av en kandidatexamen och sedan transferera till en fyra-årig skola i Kalifornien eller någon annan delstat. Dessa program kallas ”Transfer Programs” och är speciellt utformade för dig som vill fortsätta studera efter de första två åren.

Transfer Programs

SRJC tillhör både Californa State University (CSU) och University of California (UC) distrikten som tillsammans består av över 40 statliga universitet i Kalifornien. Du kan påbörja ett av dessa universitets kandidatprogram genom att läsa de två första åren på Santa Rosa Junior College och sedan transferera till valfritt universitet. I slutändan är det den skola du avlägger examen vid som står på ditt diplom. 

 

Associate Degree

En associates degree är en två-årig utbildning. Du kan avlägga en associates degree i en rad olika yrkesområden och sedan välja om du vill söka arbetstillstånd och jobba i USA ett år, eller transferera till ett universitet och avlägga en kandidatexamen genom att studera i två år till. 

 

Certificate Program

På SRJC kan du läsa a-åriga yrkesinriktade certifikatprogram. Här kan du som vill fördjupa dina kunskaper inom ett specialiserat område välja bland en rad program:

Automotive Technology Fashion Design Assistant 
Business: Human Resource Administration Real Estate Sales 
Interior Design  Wine Studies

 

Läs mer om alla program och utbildningar här.

Boende

 • SRJC Elliott aprtmt.jpg Elliott Apartments i Santa Rosa
 • SRJC redwood-gardens-5.JPG Redwood Gardens Apartments
 • SRJC redwood-gardens kitchen.JPG Kök i Redwood Gardens Apartments
 • SRJC alpine apartment.jpg Alpine Apartments

SRJC erbjuder inget boende på campus men personalen på internationella kontoret hjälper till och informerar om hur studenter hittar lägenheter i närheten av campus. Vanligtvis delar studenter rum eller lägenheter och det finns ett flertal lägenhetsområden i närheten av campus.

Det finns även ett värdfamiljprogram där du kan ansöka om att få bo i ett möblerat rum hos en Amerikansk familj. Detta är ett ypperligt tillfälle att få ta del av Amerikanska seder och kultur.


Boka studierådgivning »

Stipendier och kostnader

Den beräknade årskostnaden på SRJC är följande:

Tuition & Fees:  $9,100
Room & Board: * $13,000
Totalt: ** $22,100

* Kostnad kan variera. Val av boende avgör kostnad för kost och logi.
**Med reservation för ev. fel och ändringar.

Studiemedel 

Terminsstudier och alla längre utbildningar på Santa Rosa Junior College är berättigade till studiemedel från CSN. Du får lån och bidrag på 13 224 kr per fyraveckorsperiod. Du kan dessutom ta ett extra lån till undervisningsavgifter som du själv kan fördela under din studietid och som betalas ut terminsvis. Maxbeloppet för merkostnadslånet är 3027kr / vecka och 363 264 kr för din totala studietid. Du kan även låna för flyg och försäkring varje termin.

För mer information om CSN studiemedel för utomlands, klicka här

Ansök

För att ansöka till Santa Rosa Junior College måste du fylla i ett ansökningsformulär - kontakta Bluechip för rätt länk.

Du ska också skicka in följande dokument till Bluechip – Study USA.

 • Slutbetyg från gymnasiet eller ditt senaste terminsbetyg på både svenska och engelska.
 • Intyg om studiefinansiering från CSN. Ladda ner ansökan om intyg här
 • $50 Ansökningsavgift (betalas med kort direkt till skolan)
 • Passkopia

Sista ansökningsdag:

Våren 2021: 1 november, 2020
Hösten 2021: 1 maj, 2020

Kontakta Bluechip- Study USA idag du har några frågor kring att studera på Santa Rosa Junior College, eller vill veta mer om hur just du kan studera i USA!

Terminstider:

Santa Rosa Junior College har ett två-terminssystem, vilket innebär att du kan börja på Santa Rosa Junior College i september eller januari.

Klicka här för exakta terminstider på Santa Rosa Junior College


Boka studierådgivning »