BOARDING HIGH SCHOOL

 

Hebron.jpgBoarding School är en vanlig gymnasieform över hela USA och har funnits länge. Att studera på Boarding High School innebär att elever bor på skolan i särskilda studentboenden. Ofta bor även lärare och personal på eller i anslutning till skolan. Här kan du studera allt från en termin till att ta din studentexamen i USA.

Boarding Schools har en tydlig målsättning; att förbereda eleverna för kommande studier på college. Många skolor inriktar sig på idrott, konst och musik och genom att elever bor och spenderar mycket fritid på skolområdet blir skollivet mer engagerande, vilket bidrar till både personlig utveckling och mognad samt till bra studieresultat.

Bluechip Study USA samarbetar med ett flertal Boarding High Schools runtom USA.  Nedan presenterar vi ett urval av skolor.

 


CHESHIRE ACADEMYcheshire.jpg

Cheshire Academy ligger i Connecticut i nordöstra USA och erbjuder klasserna 8-12 och även ett så kallat postgraduate år. Skolan är en av de äldsta i landet och är en av de mest respekterade för sin unika kvalitet och sin internationella tradition.

Förutom totalt 13 boendebyggnader har skolan moderna byggnader och undervisningssalar, ett Science and Technology Center, The Kohn-Joseloff Art Gallery, The Humanities Building samt olika idrottsanläggningar med egen swim­mingpool. The Richmond Health Center är öppet sju dagar i veckan och här finns läkare, sjuksköterskor, idrottstränare och studierådgivare.


HAWAI'I PREPARATORY ACADEMYhpa.jpg

Då Hawai’i Preparatory Academy (HPA) ligger på Hawai’i bland världens största ekosystem erbjuder HPA specialiserade program inom astronomi, seismologi, miljö- och återvinning samt marinbiologi. Här kan du även fördjupa dig inom Biotechnology och Robotics/Drone projekt. Skolan samarbetar med NASA och ett flertal prestigefyllda universitet så som Stanford och Cornell University.

HPA erbjuder även studier under sommaren för elever mellan 11-17 år. Välj mellan en 4-veckors kurs där du har 3 lektioner inom valfria ämnen, eller ett 3-veckors Outdoor Program fullspäckat med aktiviteter, så som snorkling, vandring och surfing.


HEBRON ACADEMYhebron.png

Hebron Academy grundades 1804 och ligger vid foten av The White Mountains i delstaten Maine. Från skolan är det mindre än 2 timmars bilfärd till storstäder som Boston och Portland. För skidälskare ligger Sunday River Ski Resort inom en timme från Hebron.

Hebron Academy satsar intensivt på att varje student ska utvecklas efter sina individuella förutsättningar och intressen och samtidigt trivas och få en oförglömlig erfarenhet på skolan. Lärarna är fokuserade på att hjälpa varje student att lyckas och trivas under hela sin studietid för att utvecklas som person och med stort självförtroende kunna gå vidare i livet och fungera väl både som individ och i grupp.


LYNDON INSTITUTE lyndon.jpg

Lyndon Institute grundades 1867 i delstaten Vermont och är en privatskola. Idag bor och studerar över 550 elever på skolan och här finns internationella elever från 16 olika länder. Totalt finns 34 byggnader på skolområdet, många över 100 år gamla.

Lyndon Institute utmärker sig både akademiskt och idrottsligt. Genom sitt Global Stewardship Program erbjuds studentbesök i Kina, Frankrike, Italien, Spanien och Tyskland då skolan samarbetar med ett flertal skolor internationellt. Inom idrott tävlar Lyndon inom 40 olika sporter och sedan år 2000 har skolan vunnit över 20 State Championships.


 MONTVERDE ACADEMY

montverd.jpg

Monteverde Academy är en college preparatory school med 1100 elever. Skolan öppnade 1912 och har stor internationell prägel med elever från 60 olika nationaliteter. Skolan ligger vid sjön Apopkas västra sida, ca en halvtimma från Orlando i Florida.

Alla elever förväntas delta aktivt i en individuell eller lagsport, eller att ta aktiv del i någon av de många intresseklubbarna på skolan. För aktiva idrottare blir det både tävlingar och träningar efter skoltid. Montverde Academy strävar efter att stötta alla elever och det är lätt att få studiestöd och extra hjälp vid behov. För de som klarar sig riktigt bra finns även möjlighet att tävla akademiskt i till exempel matematik eller programmering. På helger ordnas resor och olika aktiviteter utanför skolan.


ST. JOHNSBURY ACADEMYst johnsb.jpg

St Johnsbury Academy grundades 1842 och ligger i småstaden St Johnsbury i delstaten Vermont, beläget i nordöstra USA. Staden har 6200 innevånare och är känd för sina vack­ra 1800-talsbyggnader i Historic Main Street District samt för Fairbanks Museum and Planetarium med 170 000 djur och historiska föremål. På skolan finns moderna faciliteter med 30 olika byggnader, fem idrottsplaner med löparbanor för friidrott, och för inomhusaktiviteter finns Alumni Gymnasium, Field House och Farmer Natatorium.

Från Vermont tar det bara några timmars körning till flera större städer som Bur­lington, Boston och Montreal i Kanada. Vermont är inte bara en av de vackraste och natur skönaste staterna i denna del av landet, den hör också till de tryggaste och säkraste.

 


Ansökan och Service

Bluechip är med dig hela vägen; innan, under och efter din tid i USA.  För att göra processen smidigare och enklare erbjuder Bluechip ett servicepaket för att söka till Boarding Schools i USA. Bluechip hjälper dig med information om processen, ansökan, olika prov, försäkringar, visum, besöks resa, avresemöte, mm. Detta ger också en trygghet i själva processen och en försäkran om att allt går rätt till. För detta tar Bluechip ut en serviceavgift på SEK 9500kr som faktureras från Bluechip när processen påbörjas.

Processen

I de flesta fall så är processen följande: Varje skola är unik men detta ger en övergripande bild av processen:

• Val av skola
• Ansökan fylls i online
• Rekommendationsbrev från engelska och matte lärare
• Uppsats om något dagsaktuellt ämne
• Personligt brev om mål, visioner, mm
• Skype intervju med skolan (i vissa fall krävs fysisk intervju på skolan)
• TOEFL-Engelska prov resultat
• Ev SAT eller ACT prov resultat
• Familjens ekonomiska behov/situation ansökan

Tidsramar

Man skall helst söka till skolan innan den sista januari. Besked om antagning får man i mars. Beslut att man tackar ja till sin plats gör man i april. Ett besök till skolan vid detta tillfälle är vanligt. Vissa skolor har rullande antagning hela året så det går bra att söka närsomhelst. Ta kontakt med Bluechip för mer information om vilka skolor som har rullande antagning.

Kostnader/Stipendier

Många av skolorna erbjuder stipendier/rabatter baserat på familjernas ekonomiska situation och behov. I samband med antagningsbeskedet i mars får man besked om detta.

Nästa steg

Boka gärna in en tid med Bluechip för att gå igenom dina intressen och personliga förutsättningar. Ring oss på vår centrala bokning: 031-63 11 50.