TERMINSSTUDIER

För dig som letar kortare utbildningar eller terminsstudier erbjuder Bluechip - Study USA  en rad unika program.


 Terminsstudier 

 Är du osäker på hur länge du vill studera i USA? Vill du börja med en termin och känna efter hur det känns? I USA är ansökningsprocessen och kraven ofta densamma oavsett hur länge du vill studera. Blir man antagen till en skola förbinder man sig endast terminsvis, så du kan alltså avbryta studierna när du vill. Ofta kan det kännas lättare att börja med en termin och känna efter om man vill fortsätta. Du kan välja att läsa fria kurser eller läsa grundkurser inom det akademiska program du valt. 


Study Abroad 

 För dig som redan studerar på universitet har du valet att åka till USA och läsa en termin eller två. Du kan välja mellan att läsa fria kurser eller tala med din handläggare för att transferera och tillgodoräkna de kurser du läst i USA. 


Up With People Global Education Program

Up with People är programmet för dig som vill resa och turnera världen över. Up with People är en världsomfattande utbildningsorganisation vars mål är att överbrygga kulturella barriärer och skapa global förståelse genom service och musik. Programmet erbjuder en unik och enastående upplevelse för studenter genom att blanda terminsstudier med: Epcot_300dpi.jpg

 • Multinationella resor
 • Välgörenhetsarbete
 • Kulturell integrering
 • Musik och teaterföreställningar

Genom Up with People får du en utbildning med praktiska erfarenheter med inriktning på ledarskap, kommunikation, global medvetenhet och personlig utveckling. Då UWP samarbetar med Florida Southern College (FSC) erbjuds en rad olika kurser och efter terminens slut erhålls betyg och diplom från FSC.


Terminsschema:

Varje termin reser en grupp till nära 20 städer över två till tre kontinenter och stannar upp till 7 dagar i varje stad. Varje vecka medverkar studenter i 8-12 timmars välgörenhetsarbete, 4-6 timmar akademiska seminarium och uppträder i Up With Peoples två timmar långa musikal. Terminsstart sker i januari eller i juli.

Kostnad:

Kostnaden för en termin är $17,450 och inkluderar följande:

 • Mat och boende i varje stad
 • Transport och resor mellan olika destinationer
 • Resor inom städerna
 • Besök till historiska och kulturella platserDSC_0308.jpg
 • Textböcker och kurslitteratur
 • Utgifter i samband med välgörenhetsarbete och volontärprojekt
 • Scenuppsättning, scenkläder, seminarier och andra kostnader relaterat till showen

Utöver terminskostnaden tillkommer utgift för resa till Denver, Colorado där terminen börjar samt resa hem från slutdestinationen, hälsoförsäkring och fickpengar.

Stipendium:

Genom åren har studenter anordnat olika sätt att samla in pengar för att betala terminsavgiften. Du kan ansöka om enskilda stipendium och Up With People har en kommitté som överväger följande:

Din familjs ekonomiska situation
Den ansträngning du gjort för att samla in pengar
Enskilda kvalifikationer och erfarenheter inom ledarskap
Musikalisk talang